איקקלומין

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

11/02/2001 | 15:11 | מאת: מיטש

לאחר שלא קיבלתי מחזור 3 חודשים ורציתי להכנס להריון פניתי לרופא נשים שנתן לי ארגנט ואיקקלומין ללא שום בדיקות מקדימות- כתוצאה מהאיקקלומין במהלך החצי שנה האחרונה יש לי סיצטות מרובות בשחלה ואושפזתי 3 פעמים ואף עברתי פרסקופיה בתקופה זו לא יכולתי לעבוד (חלק ניכר מכל חודש עבר עלי בכאבים ובשכיבה במיטה) האם אני יכולה לתבוע את הרופא על רשלנותו?

13/02/2001 | 23:16 | מאת:

מיטש שלום, אינני סבור שיש לך עילת תביעה או יותר נכון באיזון שבין עלות הגשת תביעה מול תועלת יצא שכרך בהפסד. אם יש קשר סיבתי בין נטילת האיקקלומין והציסטות בשחלות אשר גרמו לך לאי כושר הרי ניתן לטעון שהרופא התרשל בכך שלא הסביר לך את תופעות הלוואי של התרופה ולא בדק את רגישותך, אך אם הנזק שנגרם לך מסתכם בנזק שתיארת הרי שעלויות הגשת תביעה (הוצאות לחוות דעת מומחה וכו') אינן מצדיקות את הגשת התביעה שבה תתקלי בטענות של שלילת הקשר הסיבתי ונזק של מה בכך.