טעות באבחון מצב נפשי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

28/01/2001 | 14:24 | מאת: ליאת

לפני כשנה פניתי לפסיכולוגית עקב מצב נפשי ירוד. בסיכום הפגישה הפסיכולוגית אמרה לי שהנני סובלת מחרדה ואובססיביןת ועוד אבחונים שדיכאו אותי עוד יותר. היא רשמה לי "קסאנאקס" ואמרה לי לשוב אליה לביקור חוזר כעבור שבוע. יום לפני הפגישה החוזרת שלנו ניסיתי להתאבד על-מנת להימנע מפגישה חוזרת עימה מכוון שהגישה הישירה בה נקטה גרמה לי לחרדה גדולה יותר עקב "הגושפנקא" שקיבלתי לקיומה של בעייה נפשית. למזלי נשארתי בחיים, עברתי שיקום ממושך, אך הנני סובלת מנכויות שונות. האם יש לי עילה לתביעת הפסיכולוגית?

30/01/2001 | 00:04 | מאת:

ליאת שלום, בעיקרון יש עילת תביעה נגד פסיכולוג אם זה התרשל הטיפול וסטה מסטנדרט מקצועי מקובל. במקרה שהצגת אני מתקשה לראות קיומו של קשר סיבתי בין הטיפול "הרשלני" שאת טוענת שניתן לך ובין ניסיון התאבדותך.