טעות באיבחון או רשלנות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

24/01/2001 | 23:48 | מאת: חיים סיידון

אישתי הגיעה למיון נשים עם דימום וכאב בטן בבטן תחתונה , ועם ממצאים שמצביעים על הריון . בשל סימנים נמוכים סברה אפילו אישתי כי המדובר בהריון מחוץ לרחם . נערכה בדיקת אולטרא-סאונד וגינאלית ונמצאו ממצאים לא תקינים . אישתי אושפזה לצורך בירור והובהר לה כי יש ממצאים אולם אין ביטחון כי מדובר בהריון מחוץ לרחם , וגם שכל הסימנים שהיו , החלו להראות סימנים של ירידה החליטו על שיחרורה הבייתה ללא אבחנה ברורה ומדויקת . אלא שיש דבר מה אולם לא ברור מה . נאמר לה כי הדימום והכאבים יחדלו וכי אין לה מה לדאוג . כשבוע לאחר מכן שבכל אותו הזמן לא פחת הדימום חזרנו שוב למיון נשים ושוב הוחלט לאשפזה לצורך בירור . כאן עירבנו קרוב משפחה שפנה לאחד הרופאים וההחלטה הייתה מיידית , להכניס את אישתי מייד " ללפרוסקופיה " הוסברו לנו הסיכונים הקיימים ובבדיקה של לפני הלפרוסקופיה נמצאה רגישות באזור החצוצרה הימנית . במהלך הלפרוסקופיה נמצא כי אכן יש הריון חוץ ריחמי שנמצא בחצוצרה הימנית , ויש נזק לא קל בחצוצרה , אי לכך הוחלט על כריתת החצוצרה הימנית . שאלתי היא האם ישנה עילה לתביעה כנגד בית החולים על איבחון וטיפול לא נכונים או לחילופין רשלנות רפואית , וכן על טיפול שלא ניתן במועדו , משום שיתכן כי במידה והטיפול היה ניתן במועדו היו נמנעים מכריתת החצוצרה . לציין כי החל מרגע זה מצוייה אישתי בקטגוריה של הריון בסיכון גבוה מלבד החששות שילוו אותה בכל תקופת ההריונות . אין לנו עדיין ילדים אנו נשואים חדשים ומקווים כי אין פגיעה בתוכניות הילודה שלנו לעתיד . בכבוד רב

25/01/2001 | 23:58 | מאת: ש. י.

יתכן שהיה מקום לעקוב ביתר דווקנות אחר מצבה של אשתך במשך השבוע לאחר שחרורה מבית החולים. אולם א. יתכן שזה לא היה יכול למנוע את הנזק. ב. שלא נגרם נזק של ממש, כי תצליחו בנסיונות להביא ילדים, והכל יהיה בסדר. כדי לברר את כל זאת צריך להשקיע א. בהוצאת כל החומר הרפואי הרלבנטי. ב. בהעברתו לרופא מומחה רציני שיעריך אם היה ניתן לטפל אחרת, ומה יתן טיפול אחר. כעצה מעשית, נסו להוציא את כל החומר הרפואי מכל מקום שטיפל במשך השנה האחרונה, והמשיכו בחייכם. אם לא תצליחו בהריונות, אם החיים לא יזרמו - אז כדאי להשקיע בבדיקה. יש לכם 7 שנים לתבוע, אם יש מקום, אם כי מובן שלא ניתן לחכות עם הברור 7 שנים. בהצלחה והרבה בריאות

27/01/2001 | 11:27 | מאת:

חיים שלום, תשובתו של ש.י. נכונה אך לא פירטט מהו הנזק שנגרם לאשתך מעבר לעגמת הנפש ולאכזבה. בירור האפשרות להגיש תביעה כרוכה בעלויות, אם הנזק הפיזי או הנפשי הוא גדול מהנזק הכלכלי הצפוי לכם תוכל לפעול לפי עצתו של ש.י.