רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

14/01/2001 | 22:07 | מאת: ליאור

בני נשלח לבדיקה בבי"ח לאחר כאבי בטן חזקים במשך כשבועיים. בבית החולים נעשו לו בדיקות דם ושתן , הוא אושפז ליום אחד ונשלח הביתה ללא בדיקות רציניות כאשר הכאבים לא חלפו, נאמר לו להמשיך בדיקות באמצעות קופת חולים. בערב שיחרורו התקשרתי לרופא ידיד המשפחה וזה המליץ לשלחו מיידית לבית חולים אחר שם ביצעו בדיקות מעמיקות כולל CT בו זיהו את מחלת ה- CROHN אשר חייבה טיפול מיידי ותזונה מיוחדת. ברצוני לדעת האם יש פה עילה לתביעה על רשלנות רפואית? בברכה, ליאור

15/01/2001 | 22:45 | מאת:

ליאור שלום, השאלה במקרה שהצגת האם נגרם נזק נוסף ובלתי תלוי כתוצאה מהאיחור באבחון, כמו כן שאלה היא אם יש קשר בין המחלה לבין האיבחון המאוחר, במובן זה שניתן היה למנוע את הנזק במידה כזו או אחרת. אם ניתן למדוד את הנזק הנוסף (זה שנגרם עקב האיחור באיבחון), ולכמת אותו, ובהנחה שהנתונים שהצגת נכונים יתכן שיש לך עילת תביעה. אם אינך יכול להוכיח עודף נזק או החמרה ברורה תתקשה להוכיח את שיעור הנזק שהוא מרכיב בתביעת רשלנות רפואית.