נקע בפרקי הירכיים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

14/01/2001 | 12:35 | מאת: גילה

ביתי נולדה כשבשני יריכיה, היה נקע, לא אבחנו את הבעיה בבית החולים, וכשהיא התחילה ללכת היא צלעה, מאז ועד היום (היא בת 10) הייתי יוצאת ובאה בבדיקות בבית החולים תל השומר, כאשר כל פעם דחו לה את הניתוח, לפני זמן לא רב פנינו לרופא פרטי שהזדעזע ממצב הילדה, וקבע, שהיתה פה הזנחה פושעת. ושאסור היה לחכות עם הניתוח, ועתה הנתוח קשה יותר, וסיכויי ההצלחה בו נמוכים יותר. בעוד מספר ימים היא עומדת להתאשפז ולעבור ניתוח ב-2 ירכיה לתיקון המצב. זמן משוער של משך הניתוח 24 שעות, כאשר שני צוותים יעבדו בו. אחרי הניתוח תהיה ביתי בגבס למספר חודשים, אני הפסקתי את עבודתי לצורך זה, אינני יודעת מה הסיכויים שהבעיה תתוקן סופית, לדעתי יש פה רשלנות רפואית, כי אילו היו מאבחנים את הבעיה בלידתה, היתה החתלה כפולה, או מקסימום קשירת רצועות, פותר את הבעיה במשך מספר חודשים, ואילו בעקבות כך הילדה סובלת מצליעה, כאבי גב, קשיים בהליכה, התעיפות , ועתה נאלצת לעבור ניתוח קשה ארוך ומסובך, שאת תוצאותיו לא נדע, רק בתום חודשים של גבס. שלא לדבר על העובדה שהיא מטרה להעלבות מצד ילדים שלא מבינים את מצבה. לדעתי יש רשלנות רפואית גם מכיוון המעקב של הבעיה, כי נאמר לי שניתוח כזה סיכויי ההצלחה שלו טובים עד גיל 6-7,, ואילו הילדה כבר בת 10, וסיכוייה פחתו, והניתוח היה קשה. אודה לכם מאוד, אם תענו לשאלתי, האם אוכל לתבוע את ביה"ח בו נולדה? האם אוכל לתבוע את בי"ח בו נערך המעקב? האם את שניהם,?

15/01/2001 | 00:01 | מאת: שמואל יקירביץ

היום הדעה המדעית היא, כי נקע בפרקי הירכיים לא חייב להיות מולד, אלא "מתפתח" developed. לכן כלל לא ברור אם היתה רשלנות בגילוי. לטענתך רופא אמר שיש רשלנות בטיפול לאורך השנים. גם כדי לברר את הטענה הראשונה - אם היה אחור באיבחון, וגם כדי לברר את הטענה השניה, אם היה טיפול לוקה לאוך השנים, יש להוציא את כל התעוד הרפואי ולבחון אותו על ידי מומחה אורטופד טוב. בקיצור, יש צורך בעזרה של עורך שמתמצא בתחום. הרבה בריאות והצלחה בניתוח.

15/01/2001 | 14:41 | מאת: גילה

הנקע של הילדה היה עם הלידה, וכל הרופאים בדעה זו,מיד שהחלה לעמוד קלטו שיש בעיה.