מוות בלידה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/08/2000 | 00:28 | מאת: בני נרקיס

האים ניתן לחקור היום מקרה מוות בלידה עקב שוק אפידורלי כניראה שאירע לפני 39 שנה בה נפתרו האם ותינוקה??

22/08/2000 | 23:21 | מאת:

לבני נרקיס, ע"פ תקנות בריאות העם (שמירה על רשומות רפואיות) חייב מוסד רפואי לשמור על ספר הלידות בו מתועדות כל הלידות במשך 100 שנה. לעומת זאת מחייבות התקנות שמירה על התיק הרפואי של היולדת במשך 25 שנה, מכאן שגם אם יש רישום של הלידה ספק אם ניתן לאתר את התיק הרפואי לצורך חקירת המקרה המצער הנזכר בשאלתך. מכל מקום גם אם ניתן לאתר תיק רפואי, התביעה התיישנה לאחר 7 שנים, ולא ניתן להגיש תביעה.

23/08/2000 | 01:49 | מאת: ראובן

אם אינני טועה מתחילים לספור את השנים מהיום בו נודע לך על הרשלנות

28/08/2000 | 17:17 | מאת: בני נרקיס

גם אני לא בטוח הגיע לידי תיקה האישי של ימי אשר נפטרה לפני 39 שנה בבית יולדות ועל פניו זה לא נראה תקין