אחריות בית חולים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

31/12/2000 | 12:58 | מאת: חיים

חמי אושפז בבית חולים בצפון הארץ, הגיע לתחליה לט"נ ולאחר מכן הועבר לפנימית, והחל לקבל טיפול תרופתי. לאחר שהייה של יום וחצי-יומיים בפנימית לקחת את חפציו ואז את כשהוא לבוש בפיג'מה של בית החולים, מספר ימים חיפשנו אחריו, כולל משטרה ועוד, במחלקה לא ידעו על העלמו עד שבנו לבקרו ומצאנו את מגש ארוחת הצהריים ליד מטתו. בסופו של דבר לאחר מספר ימים הוא נימצא ללא רוח חיים במרחק 7-8 ק"מ מבית החולים. נבקש לדעת איך ומה ניתן לתבוע את בית החולים. תודה

01/01/2001 | 23:23 | מאת: שמואל יקירביץ

על פניו נראה כי יש אחריות לבית החולים, אם כי חסרים הרבה פרטים כדי שאוכל לענות ביתר ביטחון: מדוע הגיע לבית החולים, אילו תרופות קיבל, מצבו הרפואי לפני אישפוזו ועוד. בשביל זה צריך להוציא את כל התיק הרפואי מבית החולים - כמה שיותר מהר, ומקופת חולים על מצבו מלפני הארוע המצער. מכל מקום, אם יש שמץ של אפשרות שבגלל גורם כלשהו הוא יכול להיות במצב בלבולי, כמו בגלל מצבו הקודם, בגלל התרופות שקיבל, בגלל מצב רפואי שנכנס אליו, וכיו"ב, בית החלוים צריך לתת על כך את הדעת, ויתכן שאז יש לדרוש כי יתייחסו אליו כאל חולה הדורש השגחה. רצוי לפנות לעורך דין שמטפל בנושא רשלנות רפואית, ואולי אף למשטרה, כדי שיחקרו באופן מעמיק איך אדם נעלם מבית חולים. שלא תדעו צער.

01/01/2001 | 23:28 | מאת:

חיים שלום, מה היה מצבו הנפשי של חמך? בשל מה אושפז במח' פנימית? היכן ועם מי התגורר לפני האישפוז? האם היו בעברו של המנוח מקרים דומים של בריחה ללא הודעה והאם ביה"ח ידע על כך? ע"מ לתבוע את בית החולים עליך להוכיח שהיתה התרשלות בהשגחה. אם היה מדובר בחולה רגיל ללא מחלת נפש קודמת הרי שלא הייתה חובת פיקוח והשגחה מיוחדים. אם תשיב על השאלות הנ"ל אנסה לתת תשובה ממוקדת יותר.