צלקות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

15/04/2000 | 16:26 | מאת: אביטל

טופלתי בראוקטן שזו תרופה חזקה לאקנה קשה. כתוצאה מהטיפול היו לי פצעים ונפיחויות רבות. הרופאה נתנה לי אנטיביטיקה וזריקות קורטיזן ואף ניסתה לנקז נפיחות כמה פעמים באמצעות מזרק. כיום יש לי הרבה צלקות וכתמים כהים שאין לי מושג אם הם יעלמו כתוצאה מזריקות אלה. האם יש עילה לתביעה?

15/04/2000 | 22:28 | מאת:

לאביטל שלום, עילה לתביעה ברשלנות רפואית יכולה לקום מקום שהרופאה או המוסד הרפואי הפרו חובת זהירות שהיה להם כלפיך, נגרם לך נזק ויש קשר סיבתי דהיינו שהנזק נגרם עקב הפרת החובה. מתיאור הסיפור שלך עולה שהטיפול הרפואי הצליח אך נותר לך נזק. הרפואה אינה יכולה להבטיח הצלחה טיפולית בכל מקרה, אפילו לא הוזהרת כי שימוש בתכשירים הנזכרים בשאלתך עלולים להסב לך נזק, עדיין את צריכה להוכיח כי יש קשר בין השימוש בתכשירים והנזק, ובעיקר כי לא היית עושה שימוש בתכשירים חרף האזהרה הנ"ל. אני מאחל לך כי תבריאי מהר וכי הצלקות והכתמים ייעלמו.