מחלת הלופוס

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

15/11/2000 | 03:50 | מאת: קסטיאל שמואל

הובחנתי לפני שנים כחולה במחלת הזאבת, כתוצאה מחשיפת יתר לשמש בשרותי הצבאי. המחלה תוקפת ומתפרצת מדי פעם אולם לא כל הזמן. רופא שבדק אותי לאחרונה טוען שהמחלה לא קיימת בי, אבל לפי מחקר שערכתי גיליתי שכאשר המחלה רדומה קשה לאבחן אותה, ובכל מקרה בין אם רדומה או לא היא קיימת (כמובן אני יודע שקיימת מהתקפותיה הרבות) כתוצאה מאבחנתו הלקויה של רופא זה לא אוכל להוכיח קשר בין מחלתי לבין שרותי הצבאי, שאלתי היא, איך אוכל לקבל אסמכתא כלשהי המאשרת שמחלה זו קיימת בי ועלולה לפרוץ ואף להחמיר בכל יום , כאשר אני נבדק כשהמחלה הקשה "ישנה" בעת הבדיקה, כמו כן איך אוכל לדעת האם אמת הדבר שכאשר המחלה רדומה לא ניתן לאבחנה באותה עת. אם לא ניתן לענות על שאלה זו אשמח אם תפנו אותי לחומר כתוב כלשהו אולי תקדימי אפילו שיכול לעזור לי במקרה קשה ומצער זה. בתודה מראש קסטיאל שמואל.

15/11/2000 | 23:40 | מאת:

שמואל שלום, חומר על מחלת הלופוס תוכל למצוא באתר זה. נסה לאתר את החופרבאמצעות הקשת המונח "לופוס" בתוכנת החיפוש הנמצאת תחת הכותרת "קישורים ברשת", במסגרת זאת תוכל להפנות שאלות לפרופ' יהודה שיינפלד באתר. ישנו ספר בעברית בנושא מחלת הזאבת בעברית שנכתב ע"י פרופ' שיינפלד וד"ר מרגלית לורבר. לאחרונה ניתן פסק דין בבית המשפט המחוזי בתל אביב בו הכיר בית המשפט בקשר סיבתי בין תאונת דרכים ומחלת הזאבת אשר פרצה אחרי התאונה וכתוצאה ממנה.

16/11/2000 | 03:21 | מאת: צופה

אם לא אז בכל ספר טלפונים ישמחו לעזור לך ולשלוח לך חומר הם מוציאים דף הנקרא פרפרון ומארגנים מפגשים וכנסים מדי פעם