טיפול רפואי כושל

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

17/08/2000 | 20:38 | מאת: אורנה

לפני כחודש וחצי גיליתי בשד שמאל גוש פניתי לרופא כירורג שהפנה אותי לבדיקת אולטרהסאונד וממוגרפיה לאחר הדיקה זומנתי לביופסיה.הרופא אמר שהתוצאות יגיעו אליו בעוד כשבועיים עד 20 יום והוא יצור איתי קשר. לאחר כשבועיים התקשרתי אליו נאמר שהוא בחופשה ויהיה רק בעוד שבוע. עבר שבוע חוכיתי יפה ובסבלנות הרופא לא יצר קשר לכן אני יצרתי בטלפון הוא אמר יש אינפקציה חזקה ותבואי לבדיקת מעקב בעוד חודשיים ואני כמו ילדה טובה ישבתי בבית ולא שאלתי שאלות הגוש לאט לאט הראה סימנים שאכן עומד לעזוב אותי עד יום ראשון כשלפתע החל להתנפח שוב ולהכאיב לאחר יום התקשרתי לרופא בתמימות כי חשבתי שאייכשהו זה קשור לבעיות הורמונליות של לפני מחזור ושאלתי מה עושים כי זה מאוד כואב אמר אין מה לעשות תקחי כדור נגד כאבים מדובר בבעיות הורמונליות אמרתי שלקחתי ולא עוזר ושאלתי אם אין צורך שאקח אנטיביוטיקה כאן הוא עבר להתקפה והחל לצעוק שהוא לא יכול לטפל בי דרך הטלפון ואם יש משהו אז שאבוא הזמנתי תור לאחר לילה של כאבי תופת כשהאזור כבר נעשה אדמדם וחם וניגשתי אליו לביקורת הוא מאוד מיהר באותו יום ולאחר בדיקה הוא אמר כן זה חזר יתכן שנצטרך לפתוח את המקום בנתיים תקחי אנטיביוטיקה ואם זה יחמיר תבואי אלי ובכל מקרה תבואי ביום ראשון הבא. חזרתי לביתי בערך בשעה 2100 חשתי שהכאב בלתי נסבל ונגשתי למיון ומשם שלחו אותי לנתוח בהול וכבר באותו לילה נותחתי מסתבר שהצטברה אצלי המון מוגלה שהיה צורך לפתוח ולשאוב באופן מיידי.זה נעשה בחדר נתוח ובהרדמה מלאה.בתהש. היום בבוקר התקשרתי לרופא שגם הפעם לא היה בקליניקה.שטען שאמר לי שאם יחמיר שאגש לביח להפך הוא ביקש ממני לזמן תור ליום ראשון כדי לפתוח את האזור אצלו בקליניקה לשאלתי מדוע עד לאותו יום לא קיבלתי שום אנטיביוטיקה אמר "כי לא היה צורך". שאלתי היא: האם מדובר ברשלנות רפואית ואם כן אבקש עיצה מה עלי לעשות ולמי לפנות מפני שאיני עובדת עקב רשלנות רפואית קודמת שגם לגביה אבקש עזרה ביעוץ. בכבוד רב! אורנה

20/08/2000 | 22:43 | מאת:

אורנה שלום, בעיקרון העילה של רשלנות רפואית מתגבשת כאשר ואחרי שנגרם נזק של ממש. מתיאור המקרה שלך נראה שעוד מוקדם לקבוע זאת. הגם שנגרמה לך עגמת נפש רבה כתוצאה מהמידע הסותר שנמסר לך בקשר לאופן הטיפול. לא כל מקרה הוא בר תביעה, נראה לי שאם מצבך ישתפר ולא ישאר לך נזק לצמיתות לא תהיה לך עילת תביעה, על אף הנסיבות המצערות של הטיפול הרפואי. לפיכך אין לי אלא לאחל לך רק בריאות.

30/08/2000 | 01:55 | מאת: adi

אני קצת חולקת עליך, חברי המלומד. לדעתי, היה עליו לשלוח אותה מיד לחדר מיון ולא לחכות שייגרם לה סבל נוסף. לצערי, המסר שאני קיבלתי לפחות, הוא שלא כדאי לסמוך על רופאים ובוודאי לא על רופא אחד.