הסטה מטיפול מבי"ח אחד למשנהו

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

15/08/2000 | 22:13 | מאת: זאב רזניק

אני בן 63, סובל ממחלת myasthenia gravis, (מחלה אוטואימיונית הגורמת לחולשת שרירים המתקדמת עם הזמן) מטופל מזה כ-10 שנים במחלקה מיוחדת בבי"ח תל-השומר במסגרת מרפאות חוץ ואישפוזים לסרוגין. לאחרונה נתבקשתי לעבור להמשך מעקב בבי"ח איכילוב שלו הסכמים טובים יותר עם קופת החולים בה אני חבר. כל החומר הרפואי כולל ההדמיות ותיעוד בדיקות המעבדה שלי נמצאות בתל-השומר וכן קשור אני לצוות המטפל שמכיר את המקרה שלי. האם יכולה קופת החולים בה אני חבר לכפות עלי מעבר שכזה ? בברכה, זאב רזניק

19/08/2000 | 23:15 | מאת: רופא

לא !! צריך פשוט להפוך להם כמה שולחנות. אם זה קשה לך בגילך , תביא מישהו שיעזור לך. הם עושים את כל העסקים האלו על הגב של ה"לקוחות" שלהם רק בגלל ששותקים להם. אסור לשתוק - זכותך על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי לקבל הטיפולים הנדרשים אצל כל ספק שירותים רפואיים מוכר ע"י הקופה. בי"ח תל השומר הוא בהחלט ספק מוכר.

23/08/2000 | 01:20 | מאת: רופא

נ.ב. בכל דיון כזה עומדת הנקודה של -המשך -טיפול_- ( לעומת טיפול חדש\חולה חדש ).