כמה נפתרים בישראל בשנה בגלל רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

13/08/2000 | 19:59 | מאת: שמוליק

למנהל הפורם כמה נפתרים בשנה בישראל בגלל רשלנות רפואית ? האם יש נתון מדוייק ? האם מישרד הבריאות דואג לפרסם נתון שכזה ? מה מיספר הטבעית שיש בשנה נגד הרופאים על רשלנות ? ממתינם לתשובה מיידית .

20/08/2000 | 22:32 | מאת:

שמוליק שלום, מס' הנפטרים מרשלנות רפואית אינו ידוע , קשה מאוד לתחום את הקו בין מס' הפטירות הטבעיות בבתי חולים ובין הפטירות שניתן היה למנוע אותן, לאחרונה פורסם נתון בירחון היוקרתי האמרקאי "New England Health Review" נתון לפיו בארה"ב נפטרים מידי שנה כ- 100,000 כתוצאה מטעויות רפואיות, אך נתון זה מוטל בספק בשל הקושי בהגדרה כאמור. מכל מקום בשל הקושי בהגדרה אין בידי משרד הבריאות נתונים מדוייקים, וממילא גם אין פירסום של הנתונים. מס' התביעות המוגשות מידי שנה בגין רשלנות רפואית הוא להערכתי כ - 3000 בשנה.