אבחנה לא נכונה

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

12/10/2000 | 00:53 | מאת: גלית

אני כואבת וכעוסה מאוד על מותו של אדם קרוב לי מאוד שאושפז בבית חולים ובמשך חודשיים וחצי טופל במחלת הקרוהן. כשהעלנו את הסבירות כי המחלה יכולה להתפתח לסרטן , על פי כל המאמרים שקראנו נעננו בביטול. כל הטיפולים הופנו לטיפול בקרוהן ולבסוף כשהחולה נותח לקיצור מעי גס ולהחדרת סטומה גילו כי כל הצפק מלא בסרטן והעריכו שלא יחייה זמן רב ואכן כך היה. שאלתי היא: האם זוהי רשלנות מצד הרופאים? עליי לציין כי החולה היה במעקב רפואי צמוד כל מספר חודשים אצל גסטרולוג. מהם הכיוונים בהם אני יכולה לפעול? תודה מראש גלית

12/10/2000 | 22:54 | מאת:

גלית שלום, קשה להשיב לפי הנתונים שהצגת אם היתה במקרה של המנוח רשלנות שגרמה למותו, עליך לזכור כי גם אם הייתה טעות באבחנה, לא בהכרח מדובר ברשלנות. כדי להשיב לשאלתך, עליך לפנות לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית באמצעותו תשיגי את התיק הרפואי של המנוח, ואז יועבר החומר למומחה רפואי אשר יחווה דעתו לגבי האבחנה והטיפול הרפואי, ובהתאם לתשובותיו יוכל עוה"ד לחוות דעה אם היתה כאן רשלנות רפואית.

14/10/2000 | 00:12 | מאת: גלית

שלום רב, הייתי מעוניינת לקבל שמות של עו"ד המתמחים ברשלנות רפואית. אודה לך על כך גלית

09/11/2000 | 08:20 | מאת: ron

תיק רפואי של אדם אפשר לקבל מביה'ח אם יש לך צו-ירושה מבית המשפט בו נכתב שאתה אחד היורשים. זה לא חייב להיעשות דווקא ע'י עו'ד.