טיפול תרופתי מוגזם

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

04/08/2000 | 11:14 | מאת: yo

בעקבות אסטמה, אושפזתי בבית החולים, שם, בין היתר, קיבלתי לתוך הוריד 500 מ"ג קורטיזון בתקופה ארוכה, שנתיים מאוחר יותר אובחנה תופעת לוואי של הקורטיזון, מחלה בשם AVN, תוצאותיה: החלפת מפרקי הירכיים, ושיקול להחלפת מפרקי הכתפיים. הטיפול באסטמה סייע לי מאוד, ומאז לא הייתה לי כל התקפת אסטמה. האם יש לי עילה לבוא בטרוניה לטיפול ותוצאותיו ? תודה

19/08/2000 | 22:37 | מאת:

yo שלום, כל טיפול רפואי לרבות טיפול רפואי תרופתי חייב להינתן בזהירות ראויה, אם הטיפול התרופתי שניתן לך פתר את הבעיה לשמה קיבלת את התרופה, אך בה בעת גרם לך נזק של ממש, יש לבדוק את הקשר הסיבתי בין המינון הדרוש לטיפול באסטמה, והנזק אשר עלול להיגרם כתוצאה ממינון יתר, זאת ניתן לעשות באמצעות בדיקת הרשומות הרפואיות והתייעצות עם רופא מומחה.