רשלנות רפואית - איבחון שגוי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

30/07/2000 | 23:07 | מאת: יקיר גרפינקל

לפני מס' חודשים איבחנו אצלי "מחלת קונדולימה" אשר נגרמת כנראה עקב מגע מיני עם זונות, או בדרך של קיום יחסי מין בין גברים. נדהמתי כיוון שאני נשוי ומעולם לא פניתי לכיוונים שרמזו לי עליהם. זומנתי לניתוח להסרת גידולי ה"קונדולימה" ולמזלי הרב, במועד בו זומנתי לניתוח חליתי בשפעת ונבצר ממני להינתח. כעבור חודש עברו כלא היו סימני המחלה. האם יש באפשרותי לתבוע את בית החולים ו/או את הרופא אשר לדעתי איבחן לגמרי בצורה חובבנית ורשלנית?

31/07/2000 | 14:01 | מאת: נטע

מהן הבדיקות אשר רופא נשים מחוייב לתת לאישה בגיל 50 אשר לוקחת באופן קבוע הורמנים ובאיזה תדירות על הרופא לבצע אותן ?

19/08/2000 | 22:38 | מאת:

נטע שלום, את שאלתך אני מציע שתפני לפורום רפואת נשים.

11/08/2000 | 15:43 | מאת: רופא אורח

א. קונדילומה עוברת בכל סוג של יחסי מין ולא כמו שציינת! ב. אם אכן אובחנת סימן שהיו ממצאים - גם אם חלפו יתכן והמחלה מקננת עדיין ג. אם היא מקננת - היא תחזור ד. מאחר ומדובר ביחסי מין רגילים - תבדוק טוב את עצמך ואת אשתך-מקור ההדבקה?!

19/08/2000 | 22:23 | מאת:

יקיר שלום, לא כל טעות מהווה רשלנות, ע"מ להוכיח רשלנות רפואית עליך להוכיח שנגרם לך נזק של ממש, מתיאור המקרה שלך עולה שאתה בריא ולא נגרם לך נזק כתוצאה מהאיבחון השגוי (למעט עגמת נפש), אני מציע לך להסתפק בחדשות הטובות שאינך חולה.