רשלנות מלפני כ 10 שנים

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

03/10/2000 | 23:47 | מאת: k.e

בעקבות פציעה בצבא- מהדף נפגעתי בעמוד שדרה צוארי מותני, ראש ועוד. עקב חשד להפרעות אורולוגיות נשלחתי בשנת 1990 לבדיקה אורודינמית. בבדיקה נמצא שיש שארית ובעיות התרוקנות. האורולוג בחר בזמנו להרגיע אותי והמליץ על שיחות עם פסיכולוג בבית הלוחם. הבעיות האורולוגיות הוחמרו וכיום תפקוד הכליות לקוי ביותר, שלפוחית השתן אינה מתפקדת כראוי, והומלץ על צינטור מידי יום. האם קיימת אפשרות לתבוע את אותו רופא א. אישית ב. את שולחיו (שיקום מ.הביטחון) בגין רשלנות למרות שהענין מ 1990 (מעבר לתביעה הרגילה) בתודה מראש k.e

04/10/2000 | 23:47 | מאת: ראובן

k.e שלום, באופן עקרוני לגבי כל נזק שארע במהלך השירות הצבאי ועקב השירות חייב הנפגע להגיש תביעה נגד קצין התגמולים (משרד הביטחון), אולם במקרה שאתה מציג אתה מנוע מלהגיש תביעה מחמת התיישנות, התביעה מתיישנת תוך 7 שנים ממועד הנזק, אלא אם כן הנזק לא נתגלה במועד האירוע, אז ההתיישנות חלה תוך 7 שנים ממועד גילוי הנזק אך לא יותר מ - 10 שנים לאחר האירוע בו התרחש הנזק. לפי הנתונים שהצגת נראה לי כי התביעה התיישנה אך אולי רצוי שתברר זאת עם עו"ד המתמצא בנזיקין.

04/10/2000 | 23:55 | מאת: k.e

ראובן, תודה. בענין הפציעה ברור שהגשתי תביעה כנגד משרד הבטחון ולצערי אני נכה צה"ל , שאלתי הנה בענין הרשלנות המקצועית של הרופא שאבחן במפורש מצב וגרם לטשטוש כנראה במודע של הבהרת חומרת המצב וכנראה עקב כך הרגרסיה הקשה. השאלה אם יש אפשרות עדיין לתבוע אותו על רשלנות מקצועית, ואת זה שאלתי את העו"ד שהנו מנהל הפורום. תודה