יוזמה חדשה ומבורכת

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

04/04/2000 | 11:07 | מאת: הגולש

כל הכבוד על יוזמה זו. לאור ריבוי מקרי הרשלנות הרפואית בישראל בעת האחרונה, אין ספק כי פורום רשלנות רפואית הנו כורח המציאות. בהצלחה

05/04/2000 | 23:53 | מאת:

תחום הרשלנות הרפואית הולך ותופס מקום מרכזי בכל פורום רפואי. פסיקת בתי המשפט בתחום זה בשנים האחרונות משפיע באופן משמעותי על הרפואה ועל יחסי רופא - חולה. כל רופא יודע כי המטופל יודע הרבה יותר משידע בעבר, וכי עליו להסביר למטופל את מהות הטיפול הרפואי, ומהן אפשרויות הטיפול שעומדות לפניו. כל פעולה רפואית חייבת להיות מתועדת וזכויות החולה לקבלת טיפול רפואי נאות מעוגנות בחוק זכויות החולה. מנהל הפורום הנו עורך דין בעל משרד לעריכת דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית ומומחה למשפט רפואי, לאחרונה הוא פירסם ספר בשם "דין ופסיקה במשפט הרפואי" . במסגרת הפורום ישיב מנהל הפורום לשאלות המשתתפים בכל שאלה שתופנה אליו בנושא, ואנו מזמינים את המשתתפים להשתתף בפורום ולהביע דעתם.