בקשה לפינוח תוצאותc.t מוח ללא חומר ניגוד

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

01/03/2007 | 21:24 | מאת: אלכס

מבקש עזרה בפיענוח לחמי בן 78 c.t מוח. 1.הסתיידות עורקים הקרוטידים במוצאם בבסיס הגולגולת. 2.הרחבה של חדרי המוח והחריצים באופן דיפוזי. 3.דלדול בחומר הלבן הפרי-וונטריקולרי. 4.אוטמים לקונרים בקופסית החיצונית בשתי ההמיספרות ובגרעיני הבסיס. אין אפק מסה. אודה לך מאוד,אנחנו לחוצים עד בירור והגעה לרופא- בתודה אלכס

07/03/2007 | 05:46 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

שלום רב חשוב לדעת את הגיל ומחלות הרקע באשר מבצעים קורלציה בין הצילום לבין החולה . בדיקת ההדמיה מצביעה על מחלה ניוונית של המוח על רקע אטרוסקלרוזיס של כלי הדם הקטנים של המוח בעיקר , מחלה כרונית בלבד שדורשת טיפול מניעתי על ידי דילול דם ואיזון מחלות פוטנציאליות לפגיעה ממושכת בכלי הדם כמו יתר לחץ דם , סוכרת , מחלת לב . אין שום דבר אקוטי או מסוכן במיוחד בבדיקה . כל טוב

09/03/2007 | 15:53 | מאת: אלכס

ד"ר מריאטה אנקה שלום. אני מודה לך מאוד על פינוח הc.t מוח מתאריך 1/03/07 ושוב תודה לך. מבקש את עזרתך תאונת -דרכים ד"ר שלום,ותודה העם כאבי ראש,בחילות,סחרחורת עד היתעלפות יכולה להיגרם כתוצאה מתאונת -דרכים,פגיעה מאחור,שגרמה לצליפת-שוט. באיזה צילום ניתן לאתר נזק זה עם בכלל. בתודה-אלכס ת -דרכים צליפת -שוט