צפצוף באוזן

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

22/12/2006 | 21:21 | מאת: יונה

שלום, ומקווה שאני בפורום הנכון. לפני שלושה ימים הייתי עייף מאוד מאוד, ישבתי מול המחשב ושיחקתי משחק מחשב (טטריס) כשעה. פתאום החל מעין צפצוף דק קבוע באוזן שמאל. הצפצוף מלווה אותי עד היום רוב הזמן. רוב הזמן אני עסוק ואיני שם לב אליו אך לעיתים זה מציק. חלק מהזמן נראה שהמוח מצליח להתעלם מהצפצוף, או שהצפצוף נעלם, איני יודע. שאלותי : 1. האם יתכן שהצפצוף כתוצאה מהעייפות הרבה שהיית בה ו/או ממשחק הטטריס ששיחקתי ? 2. מה יכולות להיות הסיבות להתחלת הציפצוף ? 3. האם נגרם נזק ? האם הנזק הפיך ? 4. האם ניתן להעריך מתי יחזור המצב לקדמותו והצפצוף יעלם ? פרטים נוספים : בן 35, בריא עד היום נפשית וגופנית. תודה

25/12/2006 | 22:43 | מאת:

שלום רב קודם כל צריך לגשת לרופא אאג להדיקה מסודרת ולבדיקת שמיעה . הסיבות בד"כ הנן מקומיות . המהלך של הטיניטון מאוד עצמאי , לפעמים נהלם וחוזר לבדו , לפעמים נשאר לזמן ממושך . קשה לטפל בו . אין בד"כ סיבות מסוכנות לכך . יש שיטות טיפול שונות כולל הפנוזה עם הצלחות חלקיות . כל טוב