כאב ראש כרוני

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/04/2008 | 18:40 | מאת: וינגרטן חגי

שלום רב מזה 9 חודשים אני סובל מכאב ראש יום יומי כאשר ב7 החודשים הראשונים הכאב לא פסק אפילו לדקה.רק העוצמה היתה משתנה ,לאחר הקלה מסוימת בחודשיים האחרונים ,התחלתי לסבול שוב בחודש האחרון מכאב ראש חזק במשך כל שעות היום.(אני מתעורר עם כאב ראש). בנוסף לכאב הראש יש לי תשתוש ראיה(לא כל הזמן אבל מידי יום)ויש לי תחושת נימול בלשון. במהלך התקופה עברתי בדירות CT ןMRI שהיו תקינות.(גם כל בדיקות הדם),לחץ הדם שלי תקין 80/120,אני לא מעשן ולא סובל מעודף משקל.עד לפני 9 חודשים הייתי סובל 3-4 התקפי מיגרנה בעיקר בקיץ. ניסתי כל מיני טיפולים שלא עזרו (סטרואידים,דפלפט כרונו,אלטרול ועוד) ניסתי גם דיקור סיני שלא עזר. כדורים נגד התקפי מיגרנה כמו ריזלט וסומיטרקס לא מקלים את הכאב. פניתי גם לפסכיאטר שלדעתו אין לי בעיה נפשית והוא נתן לי כדורים נגד חרדה (קסנקס,וציפרלקס)שלא עזרו. כאב הראש הוא בעיקר במצח וברכות אבל לפעמים הוא גם במרכז הראש,הכאב הוא לוחץ כאילו שמו לי פלטת ברזל בראש ולוחצים אותה פנימה. נבדקתי ע"י 3 נירולוגים שלא מצאו כלום כולל מומחה לכאבי ראש. אני נמצא בחוסר אונים מוחלט מצד אחד כל מי שבדק אותי לא מצא כלום ומצד שני הכאבים פשוט משבשים את חיי .רציתי לדעת האם יש דרך טיפולית לאנשים במצבי והאם כדור כמו הסימבלטה או הליריקה יכולים לעזור לי.

20/08/2008 | 07:57 | מאת: לא רופא

שלום, כאב ראש המעיר משינה תמיד מעיד על בעיה! לא הבנתי עם אתה מתעורר משינה כתוצאה מהכאב ראש או כשאתה מתעורר בבוקר לבד אז הכאב איתך מאוד חשוב להבדיל. דבר שני - האמת היא שהתאור כאב והאופי מזכיר את תופעת ה - TENSION HEADACHE - כאב ראש ממקור שרירי - מתאפיין ע''י כאבים מצחיים וברכות בעל אופי לוחץ תופעה זאת כתוצאה ממתחים נפשיים ומתחים בחיים עצמם, הטיפול - משככי כאב, הרפיה (יוגה, מנוחה, הפגת לחצים ומתחים) לפי זה הייתי חוזר לנוירולוג עושה (במידה ולא עשית) בדיקות קרקעית העין (לשלול גלאוקמיה), פניה לרופא עיניים, בדיקות דם - מקיפות כגון כימיה, ביוכימיה - ת. כבד, ת. כליות, ספירת דם, אלקטרוליטים, ESR.... שיהיה ולבריאות!