פענוח ממצאי EEG

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

26/11/2007 | 19:41 | מאת: אבישי

עברתי בדיקת EEG עקב חשד לאפילפסיה ואלו הם ממצאיה נרשמה פעילות רקע אחורי של 10 לשניה מגיב לפקיחת עיניים בטא קדמי ללא שינויים פתולוגים בעת אוורור יתר וגירוי אור לאורך הרישום נצפתה התפרקות של פעילות איטית באזור צנטרו-פריאטו-אוקציפיטל שמאלי ייתכן ארטפקט סיכום התפרקות של פעילות איטית באזור צנטרו-פריאטו-אוקציפיטל שמאלי ייתכן ארטפקט. אשמח לדעת מה משמעות הממצאים בתודה מראש, אבישי.

30/11/2007 | 10:38 | מאת:

שלום רב אין לבדיקה לבד כל משמאות במיוחד שהסיכום מעלה את הארטפקטים . לפי זה לא ניתן לקבוע אם יש לך או לא מחלה . חייבים בדיקה בעירנות חוזרת עם תוספת EEG בחסך שינה , כמו כן מעקב קליני והדמיה מוחית . יש שינויים בתרשימים EEG לכ10% מאוכלוסיה בראיה לכן לא ניתן לבצע אבחנות רק על בסיס הרישומים המוגבלים האלה . כל טוב