דחוף-בדיקות EMG מסויימות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

25/11/2007 | 13:22 | מאת: סובל

שלום ותודה מראש באפשרותי לעשות: Single Fiber EMG וגם Repetative Stimulation Test , רשמית בגלל חשד למיאסטניה גרביס (MG), אך אני רוצה לגלות גם אם יש בעיות של לחץ על שורשי העצבים בעמוד השדרה( עמ"ש) או היצרות שם/בעיות דיסקליות, כדי שיהוו אינדיקציה/רמז עבור אורתופד עמ"ש.(הייתי אצל כזה, ומצאו בעיות דיסקליות קלות בבדיקות, כולל ב- EMG שטחי) 1.האם מזהים בבדיקות אלו גם את הבעיות הללו ב-עמ"ש? 2.האם יכול להיגרם נזק מבדיקות ה- EMG הללו , או עיקצוצים או "טיקים"(עויתות קטנות) לתקופה משמעותית אחר הבדיקות? 3.איך שוללים מיאסטניה גרביס? האם מספיק לעשות קודם סרולוגיה של MG בבדיקת דם, ואם היא שלילית- סימן שאפשר לוותר על ה-EMGהנ"ל,או שקודם צריך לעשות את הבדיקות הנ"ל? אשמח על תשובות בהקדם,תודה

28/11/2007 | 08:29 | מאת: ד"ר מריאטה אנקה

28/11/2007 | 08:36 | מאת:

שלום רב לא הבנתי מה הבעיה שלך , כל השאלה הנה טיאורטית . לאיבחון מיאסטניה הצריכים קודם רופא ששומע ובודק ואחרי זה השלמה עם טסטים רפואיים (TENSILON TEST ) , וEMG עם גירוי רפטיטיבי . סרולוגיה לבד לא מספיק , לא תמיד יש התאמה בינה לבין הEMG . הEMG מסוג זה רלבנטי רק למיאסטניה ולא לבעית שורשיות או דיסקים . לגבי הדיסקים פחות חשוב הצילום והאמג , חשובה יותר רמת התלונה ומימצאים בבדיקה קלינית , גם כאן עדיין צריכים את הרופא הבודק !! כל טוב