טיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

16/10/2006 | 10:00 | מאת: יוסי

האים תרופה בשם אורפ פורטה גורמת לדיכאון? לעיפות חריגה? לחרדות? מהזה טרדיב או טרדיה? מה זה דיסקינזיה?האים לאחר טיפול ממושך בתרופה כ-10 שנים יכולים להופיע תופעות של רעידות בחלקי הפנים?

18/10/2006 | 08:01 | מאת:

שלום רב אורפ הנה תרופה ממשפחת הנוירולפטיקה או חוסמי הקולטנים לדופאמין , כל התרופות האלה יכולות לגרום לאחר שימוש ארוך או קצר לתופעות חדשות של הפרעות תנועה מכל סוג , רעידה , דיסקינזיה (תנועה לא רצונית ) , דיסטוניה , טיקים (TARDIVE SYNDROME ) בנוסף יש תופעות כמו השמנת יתר , עייפות , טישטוש , לפעמים . מתן התרופה מותנת ביעילותה ובצימצום התופעות הלוואי . כל טוב