סחרחורות וצפצופים באוזניים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

21/11/2007 | 20:59 | מאת: שני

בעלי בן 28 שבוע לאחר לידתי, עברתי לידה קשה שהיתה עבורו חוויה לא קלה, התמוטט בעלי וחש בסחרחורות ולאט החל כל צד ימינו להירדם כמו כן איבד שמיעה באוזן ימין. בבית החולים ערכו את כל הבדיקות האפשריות כולל MRI ןEEG בצורה מקיפה שללו ארוע מוחי ושללו את יתר הדברים ניסו לפנות למקום הפסיכולוגי אך גם זה נשלל. בעלי חזר לתפקוד כמעט מלא הוא טופל בסטרואידים במינון גבוה מאוד. היום הוא סובל מצפצופים בלתי פוסקים באוזן ימין וכשמרים את ראשו עדיין עם סחרחורות. עד היום נותרנו ללא תשובות כשכל רופא טוען כי הבדיקות תקינות ומצבו הבריאותי בסדר. רציתי לדעת האם אפשר לטפל בבעיה זו?היכן? כיצד? האם יש מקרים דומים שנפתרו תעלומתם???

28/11/2007 | 07:45 | מאת:

שלום רב לפי הסיפור נירא שכן עבר אירוע מסויים עם ירידה של לחץ הדם ועלפון ועל רקע זה פגיעה בכלי הדם שמוביל דם לעצב השמיעה ואיבוד שמיעה באוזן . מקובל לנסות סטורידים במצבים אלה וגם מדללי דם כמו אספירין במינון קטן . הייתי ממליצה מעקב רופא פנימי ובעיקר אף אוזן גרון. הציפצופים יכולים להופיע על רקע פגיעה בשמיעה ובמהלך שיפור בשמיעה . ידוע שלא תמיד בדיקות העזר מסוגלות לתת לנו תשובה על תהליכים ביולוגיים . רצוי מעקב רפואי סדיר וחזרה לחיים רגילים . כל טוב