טיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/10/2007 | 22:11 | מאת: עדי

ד"ר מריאטה שלום שאלתי היא בקשר לבן אחי ( הילד בן חמש וחצי ), מזה מספר חודשים הילד מבצע תנועה של קרוב שתי הידים ושילוב אצבעות לכיוון הפנים מלווה בעיוות קל בפנים. למשך כמה שניות הוא עושה זאת כל 10-15 דקות לערך. הילד מאוד חכם ואנרגטי. לעיתים הוא משמיע קולות או חוזר על מילה מסויימת באופן מונוטוני למשך זמן ארוך עד אשר מעירים לו ומבקשים ממנו לחדול. האם יתכן ומדובר בבעיה נוירולוגית, מה שקרוי טיקים? או בעיה נוירולוגית אחרת? האם כדאי להפנותו לבדיקה? אודה על תשובתך

20/10/2007 | 19:44 | מאת:

שלום רב אם התופעה ממשיכה מעל שנה יש לפנות לבדיקה אצל נוירולוג ילדים רצוי מומחה בהפרעות תנועה . שילוב של טיקים מוטוריים בצורת טקסים שאת מספרת וטיקים קוליים , המתמשכים מעל שנה מעלים חשד לטיקים בתסמונת טוראט . השאלה אם יש במשפחה סובלים מטיקים . יש לציין שלא צריך למשוך צומת הלב של הילד לגבי ז\ה אלה לתת לו להרגיש חופשי עם עצמו . אחרת הלחץ שמפעילים על הילד גורם לו להרגש חריג , להתבייש ולהחמיר . כל טוב