תוצאות לא טובות בבדיקת VEP+SSEP

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

18/10/2007 | 11:50 | מאת: שירי

עקב נקודות שחורות בשדה ראייה נשלחתי לבדיקת VEP+BERA+SSEP הטכנאית אמרה שבVEP רואים עיקוב בתגובה וכן עיקוב קל בבדיקת SSEP בדיקת הBERA תקינה הטכנאית שאלה לגבי ויטמין D והוא תקין אצלי לגבי בדיקות של קרישת דם 2 מהן היו גבוליות מאוד ולכן נשלחתי לבדיקה חוזרת האם יש סכנה שמדובר בטרשת נפוצה? אם לא , הבנתי מהטכנאית שמדובר בדלקת . מה עוד זה יכול להיות?

20/10/2007 | 19:24 | מאת:

שלום רב לא מספיק מימצא בבדיקה מסוג זה כדי לבצע אבחנה . אם הכל בסדר חוץ לנקודות השחורות (שלא בודקים אותן בבדיקת מסוג זה ) הייתי פונה לרופא עיניים , שדה ראיה , ובדיקה נוירולולוגית כדי לברר האם יש צורך בבדיקות נוספות . לפי הסיפור מדובר בביצוע בדיקות מיותרות למטרה ומכאן בילבול בהתיחסות לתוצאות לא סטנדרדיות . אבל אף אחד מיתנו לא מושלם גם בבדיקות מסויימות , לפעמים יש לנו דפקט מלידה ומגלים אתו במקרא , דבר שמקלקל לנו את החיים . לכן מסוכן לבצע בדיקות רק בשביל בדיקות . הפרעות ראיה בתרשת נפוצה אינן מסוג נקותות שחורות . כל טוב