טיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/10/2007 | 12:52 | מאת: טל

חבר שלי עבר תאונת דרכים לפני כ ארבע שנים במהלך השינה נופיעות אצלו תנועות בלתי רצוניות קלות מה שנקרא טיקים שיכולים להעיר אותו משינה כל פעם מופיעות בגפה אחרת האם זה קשור לתאונה ומה אפשר לעשות עם זה? אשמח לתשובה תודה מראש

18/10/2007 | 07:39 | מאת:

שלום רב לא ניתן לענות ללא בדיקה שלו ופרטי התאונה . יש תנועות בלטי רצוניות בשינה שאינן טיקים . את זה בודקים במעבדת שינה . טיקים רגילים נעלמים בשינה בד"כ . קיימים טיקים לאחר טראומות שונות או מתגברים טיקים קיימים . יש לגשת לנוירולוג מומחה להפרעות תנועה כדי לקבל תשובה . כל טוב