בדיקת EMG אבחנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

08/10/2007 | 00:42 | מאת: יוסי

היי דוקטור. לפני שנה וחצי עברתי תאונת דרכים שבעקבותיה אושפזתי בביה"ח לתקופה קצרה ואח"כ הייתי מסופח לאישפוז יום בחר"פ {הייתי חייל באותו הזמן}... במהלך האישפוז הראשון בביה"ח נערכה לי בדיקת EMG שהראתה על : Normal motor ns study. needle muscle examination showed signssubacute denervation in LT L5L אבחנה סופית: LT L5 subacute radiculopathy אשמח אם תוכלי להסביר לי מה האבחנה הזאת אומרת? , מה ההשלכות של בעיה זו " האם הבעיה חמורה או לא? וכמובן האם יש דרכי טיפול... תודה מראש יוסי

16/10/2007 | 22:51 | מאת:

שלום רב מדובר בפגיעה של סיבים העצביים של שורש L5 משמאל , כתגובה בכל האפשר לתזוזת דיסק בגובה זה (דיסק בין חוליות המותניות L4-L5 )עם לחץ לשמאל . מדובר בנזק ממושך ולא קשה , יתכן ועברת מאמץ פיזי מסויים עם תזוזת החוליה ובליטת הדיסק עם שינוי משני ללחץ של השורש זה (מתאים לכאב בשוק -כף רגל ) , אין בזה סכנה או טיפול מיוחד תרופתי אלה אם הכאב מחריף , אז זקוקים ליעוץ אורטופדי להמשך הדרך . כל טוב