מהו היפוסטזיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

03/10/2007 | 18:29 | מאת: מליאת

שלום רב. שמי ליאת בת 25. לפני כשבועיים נפלתי ממדרגות נעות ופרקתי את הכתף. מאז אני סובלת מכאבי בכתף. כמן כן קבלתי מכה ברגל, נפלתי גם על הברך. לפני כמה ימים התחלתי לחוש כבדות ברגליים ובידיים. הרגליים שלי מאוד כבדות, אני לא יכולה כל כך ללכת. וכאני יושבת אני מרגישה כבדות בכל ההגוף. אני מרגישה שהרגללים רדומות, ויש לי נמלים. הרופא נתן לי ללכת לבדיקת emg ונוירולוג וכתב שיש חשש להיפואסטזיה. תוכל להסביר לי מהו היפואסטזיה, ומה הטיפול הדרוש? בתודה רבה ליאת וחג שמח

08/10/2007 | 05:45 | מאת:

שלום רב במצב הזה הייתי חוזרת לנוירולוג בהקדם מכיוון שחולשה ב4 הגפיים לא מוסברת על ידי מכה בכתף או בברך ולא על ידי "היפואסטזיה " שה תחושה שיטחית מופחטת באיזור מסויים . יש לשלול בהקדם פגיעה צווארית כתוצאה של הנפילה או בעיה אחרת שהתפרצה במקרא ואולי גרמה לנפילה . כל טוב