הבן שלי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

13/10/2006 | 07:24 | מאת: שושי

הבן שלי בן 11. בתחילת שנת 2005 עבר פרכוס. בבדיקת E.E.G. ראשונה התגלו גלים חדים טמפורליים בצד ימין, בלתי מוסברים. בבדיקת E.E.G. בחסך שינה התופעה נעלמה והתגלה קומפלקס זיז-גל בודד, שאינה ברורה. הילד נשלח ל-CT. בבדיקה התגלתה אסימטריה קלה של הקרניים הטמפורליות, ימנית רחבה מהשמאלית ואסימטריה בקרניים טמפורליות של החדרים הלטרלים. הומלץ לנוירולוג לבצע בדיקת M.R.I. אך הוא סרב ואמר שאין סיבה. מאז הילד ממשיך לסבול מכאבי ראש מדי פעם והלילה לא ישן מרב כאבים. משככי כאבים לא עוזרים לו והבוקר הוא גם הקיא. מה אפשר לעשות? האם באמת יש צורך בביצוע בדיקת MRI? תודה רבה, שושי.

14/10/2006 | 21:01 | מאת:

14/10/2006 | 21:07 | מאת:

שלום לך התקף פירכוסי עם הפרעה באאג מחייב ביצוע של בדיקת MRI של המוח , כדי לשלול מומים שונים שיכולים לגרום לפאכוסים .אני די מופתעת על הסירוב של הנוירולוג אך יש גם נוירולוגים אחרים . בצד שני לא הבנתי ממתי כאבי הראש מאחר שבעיה העיקרית הייתה הפרכוס לפי הכתוב . בכל זאות אם היד לא מרגיש טוב חייבים לבדוק אותו מסודר ולבצע השלמות בירור לאבחנה סופית .יש נוירולוגים ילדים מצויינים בבתי חולים שאת יכולה להתייעץ ולקדם את הבדיקות . בהצלחה