תרופה לקשיי קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

31/07/2007 | 01:44 | מאת: נאוה

הייתי מטופלת ברטלין והפסקתי את הטיפול ברטלין בגלל התופעות לוואי(כגון: קור בגוף, אפטיות, חוסר תאבון, דיכאון, והרגשת אי נוחות בגוף) שמעתי שקונצרטה זה בדיוק כמו רטלין רק יותר ארוך האם גם בקונצרטה אותן תופעות לוואי? ואם כן אז האם יש איזושהי תרופה אחרת שניורולוג יכול להמליץ לי בלי תופעות לוואי... תודה נאוה.

05/08/2007 | 20:21 | מאת:

שלום רב לפני שבוחרים תרופה צריך לדעת לצורך מה ומה מצפים ממנה לבצע . לכל תרופה יש תחליף לפעמים תרופתי או לא . לגבי הפרעות קשב , לא היגיוני שריטלין גורם לאפטיות אצל אדם הפראקטיבי ואם יש בעיה של ADD ללא הפראקטיביות צריכים למצאו אלטרנטיבה יותר התנהגותית ופחות תרופתית . קונצרטה זה ריטלין שעובד 12 שעות , צריך להתאים את השימוש למשקל הגוף (לפחות 1 מג לקילו ) ולשעות העבודה או לימודים , וזה תחת השגחה רפואית ומדידת לחץ דם . כל טוב