צל סמיך צילום גולגולת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

24/07/2007 | 19:46 | מאת: אורית

שלום רב, בעקבות גוש שהופיע פתאום מעל האוזן הימנית נשלחתי לבצע צילום גולגולת. בצילום נכתב : הודגם צל סמיך על רקע סלע טורציקה. מה אומר הממצא?

04/08/2007 | 20:27 | מאת:

שלום רב יכול להיות הסתיידות או שינוי מבנה של בלוטת ההיפופיזה שיושבת כאן שלפעמים מוגדלת או מצומצמת . אם יש שאלות משלימים את הבדיקה עם MRI מכוון לאיזור זה . כל טוב

04/08/2007 | 20:43 | מאת: ד"ר מריאטה

תודה על תשובתך. עשיתי CT ראש עם יוד יום חמישי ומחכים לתשובות. מהי הסתיידות או השינוי במבנה ? ממה זה יכול להיגרם ? כמו כן כן אתמול עברתי ארוע מפחיד ביותר...איבדתי תחושה בחצי פנים ובקושי דיברתי למשך . לאחר מכן השתחררתי כמעט לחלוטין אבל עדיין העיין הימנית שלי נסגרת ואני מתאמצת לפתוח אותה לחלוטין וכמו כן הפה שלי בצד ימין מעט סגור ומרגיש מנומנם ולכן רואים את זה קצת..האם זה יכול להיותק שור ? מגן דויד אדום שהגיע אמר שכנראה מדובר בלחץ ועייפות של הגוף וצריךלנוח. תודה ושבוע טוב