טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

24/07/2007 | 17:18 | מאת: ש.א.

שלום אני כבת 45 עדיין לא אובחנתי סופית אולם אני כחודשיים לאחר התקף שני (בהפרש של 10 שנים) של דלקת בעצב הראיה השני. בניגוד לפעם הקודמת לפני 10 שנים, הפעם אם.אר.איי מראה נגעים ללא האדרה, הנגע בעצב הפגוע מקבל האדרה. זכור לי היטב כי לאחר התקף קודם חזרה הראיה כמעט לתקנה המלא כלאחר חודשיים, והפעם למרות שיפור רב מאוד עדיין תחושה שהעצב פגוע והראיה עדיין לא ברורה. האם לדעתך יתכן נזק (בניגוד לפעם קודמת) בלתי הפיך ?? יש לי חשש כבד שהראייה לא תשתפר יותר. אודה לתשובתך . בתודה ש.א.

04/08/2007 | 20:31 | מאת:

שלום רב אם פעם הראשונה הכל עבר אין מניע שזה יקרא שוב , אך תלוי בחומרת הפגיעה כמובן . צריך לטפל בבעיה , אני מניחה שקיבלת טיפול בסטורידים , ולעקוב עם שדה ראיה ורגישות הראיה לצבעים כדי לקבל תמונה של קצב החלמה . אך חייבים תמיד לשמור על אופטימיות . כל טוב

21/08/2007 | 10:38 | מאת: קרן

האם חולה טרשת נפוצה רשאי לקבל את החיסונים הבאים: הפטיטיס A, מלריה, פוליו וטטנוס ? בתודה, קרן