emg

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

23/07/2007 | 21:42 | מאת: tony

שלום , אני רופא משפחה ושאלתי היא (השאלה חצי תאורטית חצי מעשית..) בחולה עם חשד לכאב חוזר כרוני ממקור רדיקולרי מקרין מאיזור ע''ש תורקלי (המתבטא בתחושות לחץ \ כאב סביב בית החזה כאשר נשללו סיבות אחרות לכאב ..) האם ניתן לבצע בדיקת EMG ואם כן מה אני רושם בטופס הזמנה- EMG חזה? EMG איזור תורקלי? אחר? ועוד שאלה- האם בלט דיסק צוארי תחתון יכול לגרום לכאב סביב בית החזה ? תודה רבה

01/08/2007 | 10:10 | מאת:

שלום לך הייתי ממליצה לפנות את החולה לנוירולוג לבדיקה מדוייקת ומיקום מדוייק של הבעיה . לא לגבי אמג ניתן לבצע בדיקה של שרירים פאראורטרברליים אך באיזור המותני וצווארי ולא טוראקלי , כל טוב