MND

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/07/2007 | 14:30 | מאת: טניה

שלום..שאלה מאוד חשובה. אני אחות במקצוע וקצת מבינה על המחלה. אבא של חברה שלי קיבל אתמול אבחנה של MND. אני מבינה מה הפרוגנוזה. רק השאלה שלי: מאיפה להתחיל? מה הזכויות? איפה מסיגים מיטה חשמלית? כיסא מיוחד? איזה מוסדים קיימים למטופלים כאלו? איך מתחילים את התהליך כדי היהי אפשרות לקבל עזרה? לאן אפשר לפנות. החולה היום הוא בן 65 ועדיין במצב סביר(הולך,ומטפל בעצמו לבד). תודה רבה על תשובה (אם כן).

22/07/2007 | 20:52 | מאת:

שלום רב אם את אחות אני מצפה שאת נותנת לאדם את הזמן ואת ההרגשה ששייך לעולם הבראי כמה שיותר , ולא מתיחסת אליו כבר כנחה קשה ומביאה לו מייד מיכשור לבית . יש שירותים סוציאליים ומרכזים עם מומחים בתחום זה (ד"ר דרורי באיכילוב , פרופ שדה בוולפסון ) כדי לקבל כתובת , יש חברות כמו "מדטכניקה" , :"קלינטיקה " שמביאות מיכשור לנשימה וצריכים אחרים . כל טוב