בעית מוטוריקה כתוצאה מנתוח מוחי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

04/10/2006 | 22:23 | מאת: ירון

כיצד ניתן לטפל בבעית מוטוריקה כתוצאה מנתוח מוחי ? ניתוח ארע בגיל שבוע , כיום הילד בן 7

11/10/2006 | 14:05 | מאת:

שלום רב בעיות מוטוריות הנובעות מפגיעה מוחית מבנית ,ניתוחית או אחרת (טראומה, גידול ) הנה כרונית ולא ניתנת לטיפול רדיקלי . זה תלוי ברמה ומקום הפגיעה אך בכל זאת חייבית הפעלה שרירית קבועה עם פיזיוטרפיה ותרגילים לאותם הגפיים הפגועות על בסיס יומי , לפעמים אם יש ספסטיות קשה ניתן להוסיף תרופות דרך הפה או הזרקות מקומיות לשרירים המכווצים (בוטוקס לדוגמה ) כדאי להבדקת על ידי נוירולוג ילדים ורופא מומחה לשיקום נוירולוגי אצל ילדים בברכה

11/10/2006 | 14:06 | מאת:

שלום רב בעיות מוטוריות הנובעות מפגיעה מוחית מבנית ,ניתוחית או אחרת (טראומה, גידול ) הנה כרונית ולא ניתנת לטיפול רדיקלי . זה תלוי ברמה ומקום הפגיעה אך בכל זאת חייבית הפעלה שרירית קבועה עם פיזיוטרפיה ותרגילים לאותם הגפיים הפגועות על בסיס יומי , לפעמים אם יש ספסטיות קשה ניתן להוסיף תרופות דרך הפה או הזרקות מקומיות לשרירים המכווצים (בוטוקס לדוגמה ) כדאי להבדקת על ידי נוירולוג ילדים ורופא מומחה לשיקום נוירולוגי אצל ילדים בברכה