ממצאי C.T מח

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

07/06/2007 | 22:03 | מאת: טלי

בת 52 עם לחץ דם גבוה סביב 180 בערך שקשה ייצבו גם עם כדורים , ייתכן ומדובר בורטיגו , עם עלפון סחרחורות וכדומה . ממצאי הסי.טי - מעל הטרנטוריום: אזור היפודנסי קטן ודי מטושטש במיקום סב-חדרי שמאלי- ייתכן אוטם קטן באיזור זה. הסתיידויות טרשתיות בקרוטידים הקברנוזים במידה קלה. קלבריה שמורה למעט התלבטות גרמית שטוחה בקוטר כ 12 מ"מ בקטע הפרונטלי השמאלי מעט משמאל לקו האמצע. האם תוכלי להסביר לי מה אומרים הממצאים הנ"ל ? מהו אוטם? כיצד ניתן לטפל ? ומהי הסתיידות טרשתית ? וכיצד עליי לטפל בעצמי .. ובנוסף הייתי רוצה לדעת אם יש משמעות לבליטה ? תודה מצפה לתגובתך טלי

16/06/2007 | 22:01 | מאת:

שלום רב צילום צריך לראות כדי להזבירו בצד אחד , בצד שני משמאות המיצאים רק בהקשר לסימפטומים שיש . לא נכון לאבחן מחלות בהדמיה בלבד אלה עם קורלציה קלינית . בגדול אין שום דבר מיוחד בצילום שאתה מספר עליו, אוטם קטן פירושו חסימה כרונית של כלי דם קטן , יכול לא לתת כל סימן חיצוני ולא ניתן לשנות את המצב . הסתיידותיות יש לרוב האנשים המבוגרים בכלי הדם הגדולים , פרושו משקיים של סידן בכלי הדם , לא אחריים בד"כ לבעיות , מצבעיים על תהליך כרוני ניווני של כלי הדם האטרוסקלרוטיים . הבלטה הגרמית גם הסתיידות בד"כ של מהנה שבין 2 החציים של המוח , חסר משמאות חולנית , אך דורש מעקב כדי לשלול התפתחות או גדילה בזמן . אין בצילום זה הזבר לורטיגו , כל טוב