פתולוגיה של מערכת העצבים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/05/2007 | 18:16 | מאת: יפעת כץ

הכרתי לאחרונה אדם על כסא גלגלים שיכול להזיז את רגליו. במקרה שלו, לאחר תאונת צניחה, הוא נפצע בראשו ומאז, בכל פעם שנעמד על רגליו, הוא מתחיל לפרכס קשות בכל גופו, כולל הראש. הוא שוחה, מתאמן ובעצם עושה הכל- חוץ מלעמוד. הייתי מעוניינת לדעת מהי הפתולוגיה הזו, כיצד היא נקראת והיכן אוכל למצוא עליה מידע. ודה ושבוע טוב, יפעת.

20/05/2007 | 12:12 | מאת:

שלום רב לא ניתן על פי הרושם שלך לקבוע פטולוגיה , חייבים לבדוק את האדם ולראות את הבדיקות הדמיה כדי למקם נזק, האם הוא מוחי, צווארי עליון , או גם גב תחתון . ככלל כשה יש פגיעה מוחית או צווארית גבוה קיימת תגובה של "קלונוס" שדומה לרעד אך אינו רעד בנוירולוגיה , ושזה מופיע בזמן ניסיון ליאשר פרקים (כמו בניסיון עמידה ) . מדובר בתופעה מסוג " נוירון מוטורי עליון " כל טו ב