הפרעת קשב וריכוז ותרופות נוגדות דיכאון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

19/05/2007 | 16:28 | מאת: בני

שלום רציתי לברר האם יש מצב שנוגדי דיכאון יכולים לרפא דיכאון ולא מרפאים הפרעת קשב וריכוז? - הרי הפרעת קשב וריכוז נגרמת בשל חוסר איזון בדופאמין ותרופות נוגדות דיכאון גורמים לאיזון הדופאמין (גם אחרי הפסקת נטילת נוגדי הדיכאון) או שאני טועה?

20/05/2007 | 19:00 | מאת:

שלום רב לא ניתן להבין את הרפואה ואת הפרמקולוגיה על רגל אחד . נוגדי דיכאון עובדים עם מספר חומרים במוח ולא כולם תמיד אותו דבר , בד"כ על נוראדרנלין וסרוטונין ולא על דופאמין . גם בהפרעת קשב יש מעורבות ברמות שונות של 3 החומרים לכן נוגדי דיכאון יכולים לשפר את הבעיה אך בשום מקרא לא מרפאים את 2 הבעיות . בנוסף המומרים במוח מופרשים במסלולים שאחד תלוי בשני וברגע שמסלול לא עובד תקין כל השער משתבש . תפקידו של החולה להבין את עצמו ולעקוב לאחר תוגובות שלו לתרופות ולא להבין את מנגנון הפעולה של התרופות . זה תפקידו של הרופא . כל טוב