אמילואיד אנגיופתייה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/05/2007 | 15:29 | מאת: דליה

בעלי-בן 52- אובחן כחולה באימולואיד אנגיופתייה. לאחר אירוע של דימומים רבים במוח, עבר C.T ולאחר מכן M.R.I, אובחנה המחלה. מטופל אך ורק בתרופות להורדת לחץ דם, שאכן מאוזן,(לא סבל מעולם בעבר מ יל"ד). לפני כשבוע עבר M.R.I. נוסף אשר בו אובחן שרוב הנגעם הקיימים אין בהם שינוי ניכר אך קיימת דינמיקה בחלקם, וישנם נגעים חדשים גדולים יחסית בקורפוס קלוסום, מעל לגוף החדש השמאלי. קיימת אצלו ירידה בזיכרון, סחרחורות כמעט קבועות, אפטייה, חולשה ועייפות קיצוניים. לדברי הרופאים המטפלים, לא ניתן לעשות דבר, המחלה בלתי ניתנת לטיפול אלא בתרופות למיעת יל"ד. מבקשת מאוד יעוץ, הכוונה והאם ניתן לעשות דבר מה, או שהמחלה מתגלגלת לכיוון אחד בלבד. תודה דליה

15/05/2007 | 08:40 | מאת:

שלום רב מכיוון שאת מדברת על קורפוס קלוזום , זה מקום אופיני למחלה אחרת ובמיחוד שגיל בעלך צעיר , (52 ) זנ נכון לשלול כל אופציה אחרת . האם נשללה האפשרות לתרשת מנפוצה ? האם בוצע גם ניכור מותני לשלילת מחלה זו? אם יש עדיין שאלות על האבחנה , שמעפיינת גיל יותר מבוגר בד"כ , רצוי לקחת אותו ליעוץ נוסף (SECOND OPINION ) יחד עם התוצאות של כל הבדיקות . כל טוב

16/05/2007 | 20:47 | מאת: דליה

טרשת נשללה בגלל הדימומים על ידי מומחה לכך. ניכור מותני אכן נעשה וכנראה גם שלל. האם את סבורה שיתכן וזו בעיה אחרת והאבחנה צריכה להבדק מחדש? האם הדימומים החדשים אינם מעידים על דבר מסוים? אני אינני מצליחה למצוא מומחה -נוירולוג עם התמחות במחלות כלי דם במוח, לדעתי רק הוא הכתובת, האם אני טועה? ואם כן, להיכן עלי לפנות? אשצח צאוד לתשובתך בברכה דליה