תחושת לחץ ועילפון רגעי בעת המראה במטוס

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/05/2007 | 10:45 | מאת: רועי

שלום לך. אני בן 27, בריא. יש לי בעיה מזה זמן, שכשאני טס במטוס, אז בהמראה אני חש בלחץ בירכתי הראש ועילפון רגעי. כל זה חולף מיד בתום ההמראה ובהתיישרות המטוס. ברצוני לדעת, האם זה תקין, או שמא עלי להיבדק. בתודה מראש.

15/05/2007 | 08:32 | מאת:

שלום רב מדובר באדפטציה של מערכת הוסטיבולרית שלנו לשינוי הלחץ והתנוחה בהמראה. יש אנשים שמקאיים ומסתחררים בכל זמן של הטיסה (MOTION SICKNESS ) , כאשר המערכת שלהם לא מסוגלת להתאים את עצמה לשינוי . לדעתי זה תגובה צפויה שאינה דורשת טיפול או בירור . המערכת מתרגלת לכך וכמה שטטוס יותר זה יופיע פחות . כל טו ב