פסיקולציות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

09/05/2007 | 23:00 | מאת: tony

שלום, אני רופא משפחה ושאלתי היא: יש לי מטופל בן 25 שמזה שבועיים סובל מתופעה של רעידות \ קפיצות \ פסיקולציות בשתי העפעפיים - התופעה שרובינו חווים מתישהו למספר שניות או דקות אך אצלו זה נמשך שעות ודי מפריע לו. האם במידה ובדיקה נוירולוגית תקינה , יש מה לעשות מבחינת הבירור או טיפול להקלה? תודה רבה

15/05/2007 | 07:44 | מאת:

שלום רב קפיצות העפעפיים בהתקפים פרושו ספזם של העפעפיים (BLEPHAROSPASM ? ) כאשר טיפול הבכירה זה הזרקת בוטולינום לשריר ORBICULARIS OCULI , הטיפול הנו בסל הבריאות . רצוי להפנותו לנוירולוג המיצמתא בהפרעות תנועה . כל טוב