מיגרנה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

11/04/2007 | 21:54 | מאת: מיכל

שלום, שמי מיכל בת 57 מתל אביב. פעמיים שלוש בחודש אני נתקפת התקף מגרנה עם כאבים בצוואר מצד שמאל (מתחת לאוזן) + כאבי עיינים. מה יכולה להיות הסיבה לכאב? האם יש פעילות אותה אוכל לבצע בכדי למנוע התקפים מסוג זה? (אציין שאני מקבלת טרינסקוונס- כדורי הורמונים- האם יש לאלו השפעה?) תודה מראש, מיכל

14/04/2007 | 09:58 | מאת:

שלום רב ידוע שמיגרנה רגישה לטריגרים שונים כמו כאב שיניים ,צליפת שוט , סינוסיטיס , כאב אחורי האוזן מקורו בסביבה ,באוזן או בשורשי העצבים שיוצאים בצוואר (C2 ) , לכן נכון לבדוק את ע"ש הצווארי וטפל בה עם תרגישים פיזיוטרפיים ושחיה כדי לשפר את המבנה ולמנוע את הניוון שצפוי מאוד לאיזור זה בעיקר אצל נשים .בנוסף אם יש כל כך הרבה התקפים יש מקום לקבל טיפול מניעתי למיגרנה יחד עם הטיפול לצוואר . לגבי ההורמונים לי אישית יש התנגדות למתן טיפול זה אלה אם המצב קריטי לאחר קריטת רחם ושחלות . כל טוב כל טוב