פענוח תשובות MRI לאחר אירוע מוחי

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

18/03/2007 | 19:46 | מאת: רווית

אבי כבן 73 עבר אירועמוחי לפני כחודשיים. בבדיקת MRI נמצאו: 1. אוטמים לקונרים בטלמוס מימין, בקפסולה אקסטרנה משמאל, בגרעין הלנטיקולרי משמאל, בקפסולה אקסטרנה מימין ובחומר הלב הפרי ונטריקולרי משמאל. 2. אוטם בראש הגרעין הזנבי משמאל עם שרידי ימום בשלב סוב אקוטי וכרוני. 3. דימום ישן סוב קורטיקלי באונה פרונטלית שמאלית ובטלמוס שמאל. לא הודגמה צביעה פתולוגית. 4. קיימים שינויים מיקרו אנגיופתים בחומר הלבן במוח משני הצדדים. בסיכום: 1. אוטמים לקונרים רבים במוח משני הצדדים 2. דימומים קטנים במוח שמאל 3. אוטם המורגי ישן בראש הגרעין הזנבי משמאל 4. שינויים מיקרו אנגיופתים 5. ממצא לואי - מלאות בתאי המסטואיד מימין אנונ נרצה לקבל מידע בעברית מה הפירוש של הנ"ל. הממצאים נראים מפחידים ולא ברורים. אנא הסבירו לנו במה מדובר. תודה

22/03/2007 | 07:58 | מאת:

שלום לך לא צריך לקחת כל תשובה כפי שהיא , מה שחשוב עד כמה זה משתלב עם המימצאים בבדיקה . בגילך יש שינויים ניוניים של כלי הדם הקטנים במוח ומכאן חלק מהסתימות שרואים . בנוסף יש גם אוטמים גדולים יותר ודימומים . הדבר מחייב בדיקה יסודית של גורמי הסיכון למחלת כלי דם קטנים של המוח , יתר לחץ דם , מחלת לב ואחרים ולטפל בהם יחד עם טיפול מניעתי לאירועים חדשים ( PLAVIX,COUMADINE ) לפי המצב . אתה חייב מעקב נוירולוגי וטיפול צמוד כל טו ב