כאבים בכתף שמאל

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

18/03/2007 | 15:13 | מאת: שושי

שלום , ברצוני לשאול שאלה בעלי חש מלפני שבועיים כאבים בכתף השמאלית ובנוסף איבוד תחוה בכתף וחוסר יכולת להרים את היד. הכאבים הלכו והחמירו . הנ"ל מאושפז מיום ראשון שעבר , נעשו לו הבדיקות הבאות : דם (לא ידוע פירוט מדויק) צילומים של הכתף, CT, דגימת נוזל מעמוד השדרה. בכל הבדיקות שנעשו הממצאים היו תקינים, אך המצב ממשיך להחמיר. הרופאים החליטו לתת לו טיפול בסטרואידים אך המצב לא משתפר. כמו כן הרופאים החליטו שאין צורך לבצע את בדיקת MRI . האם מדובר בבעיה אורטופדית? תודה מראש.

22/03/2007 | 07:39 | מאת:

שלום לך לפי הסיפור נירא שמדובר בבעיה היקפית של פגיעה בשורשים הצוואריים שמתפזרים ליד , BRACHIAL PLEXOPATHY , רצוי להשלים עם EMG לאחר לפחות 10 ימים מתחילת האירוע והטיפול הנו סטרוידים . התופעה יכולה להמשיך מספר שבועות , אין תגובה מיידית לטיפול ולפעמים רצוי טיפול שיקומי לאחר סיום הדלקת . לפראטים מדויקים את צריכה לדבר עם המטפלים . כל טוב