ערכי CPK גבוהים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/03/2007 | 17:32 | מאת: מורן

שלום וברכה. מזה כחצי שנה אני סובל מחולשה כללית בעיקר ברגליים. עברתי בדיקות שונות, לפי הכוונה של רופא המשפחה בקופת החולים. בבדיקות נמצאו ערכי CPK בסביבות ה-600. הדבר גורם לי לחולשה בעיקר ברגליים ובעת עלייה במדרגות אני מתקשה מאוד לעלות ללא תמיכה במעקה ואחיזה בו או בקיר. בהמלצת הרופא התחלתי טיפול תרופתי מזה כשבועיים, אך לתחושתיי אין שיפור במצב. התרופות הן: פרדניזון 60 מיליגרם OMEPRADEX ויטה קל +D סלו-קי B12 ברצוני לדעת מדוע הטיפול אינו עוזר,האם ישנו טיפול חלופי, והאם המצב עלול להחמיר. תודה רבה על תשובתך מורן

17/03/2007 | 16:10 | מאת:

שלום לך איני מבינה את הצורך בטיפול זה לפי הסיפור . אם יש חולשה ברגליים עם עליה מסויימת בCPK צריך לגשת לנוירולוג ולבצע בדיקת EMG . האבחנה יכולה להיות מחלת שריר או מחל עצב אך גם מחלות לא נוירולוגיות . רק לאחר איבחון מדויק ניתן להחליט על טיפול . לא קיבלתי תמונה שיש כבר אבחנה ומה היא . כל טוב