ילדה בת שנה עם CP

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

15/03/2007 | 12:45 | מאת: אורית

שלום, בתי בת השנה ושלושה חודשים נולדה פג בשבוע 30+2. היא אובחנה לאחרונה כ- CP קל, הבעיה מוטורית בלבד ומתבטאת בגפיים שמאליים. נוירולוגית הילדים הפנתה אותנו לבדיקת MRI לבדיקת stroke או PVL, והסבירה לנו שלמעשה התשובה איננה קשורה ל- CP, אלא אם יש אוטם אזי צריך לעשות בדיקות של קרישת יתר. כיוון שהילדה קטנה הוסבר לי שהבדיקה תהיה בהרדמה מלאה. שאלתי - האם הבדיקה הכרחית לדעתך? ומהן הסכנות בבדיקה הזו ובהרדמה מלאה? תודה, אורית

17/03/2007 | 16:06 | מאת:

שלום לך אם הנוירולוגית חושבת שצריך לשלול דברים לא ברורים לדעתי יש מקום לבצע MRI מוח . ההרדמה הנה קצרה כטישטוש קל ואין בה סכנות . בהצלחה