לחץ בראש שנמשך כחודש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

13/03/2007 | 17:30 | מאת: מור ח

שלום, הנני סובלת מהתקפות של תחושת לחץ מתגבר בראש. הלחץ הוא תמידי אבל מתחיל כהתקפה מתגברת במשך 3 ימים ואז 3 ימים של רגיעה איטית וחוזר חלילה כבר חודש. הלחץ מתחיל מ2 צידי הראש מעל לרקות תמיד ומתפשט לכיוון המצח או כלל הראש (כל פעם זה משתנה). בדיקות דם שבוצעו תקינות. צילום סינוסיטיס תקין. אני רצה בין רופא לרופא ובינתיים לא ממש מקבל טיפול. כמעט כולם מנסים להלעיט אותי בתרופות במקום לבצע בדיקות. מחר יש לי בדיקת EEG. מה השלב הבא אם הבדיקה יוצאת תקינה. אני יודעת שזה לא מגרנה (לא מפריע לי אור ורעש, וכל הסממנים האחרים של מיגרנה לא מופיעים אצלי). עברתי 2 ניתוחי תיקון היצרות בעורק הלב ואני סובלת מאסטמה. משום כך הרופאים לא ששים להמליץ לי להתשמש במשכי כאבים חזקים ואני כבר נואשת מהכאבים. הראש כאילו מתפוצץ מלחץ פנימי.זה בלתי נסבל ומלחיץ מאוד. מה לעשות? מה הבדיקות הבאות המומלצות?

16/03/2007 | 13:32 | מאת:

שלום רב כאב ראש לוחץ עם התקפים חוזרים בגילך חייב בדיקה מסודרת של לחצי דם, בדיקות דם עם שקיעת דם והדמיה מוחית (CT בשלב ראשון ) . לגבי טיפול תרופתי ביצוע בדיקות לא צריכה למנוע מתן טיפול סימפטומטי להקלת הכאבים , אין כל צורך לסבול מכאבים חזקים בזמן הבירור וזה לא מפריע לקבלת תוצאות נכונות בבדיקה . כל טוב