שאלה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

12/03/2007 | 16:00 | מאת: דן

שלום בשנים האחרונות אני מרגיש ירידה שיכלית אני מרגיש שמשהוא לא בסדר איתי מיבחנה שיכלית זה יתחיל ממתי שהיה לי דיכאון שההיתי בן 18.5 יש לצין שעד עחשיו יש לי דיכאון אני חושה שאולי יש לי פאסדו דימנציה רציתי לדעת האם יש בדיקה שאפשר ליראות שבאמת יש לי פאסדו דימנציה(אני לא מדבר על מיבחנים) האם ב SPECT אפשר ליראות את זה ואם לא אז באיזה בדיקה כן

16/03/2007 | 11:22 | מאת:

שלום רב הבדיקה המקובלת זה טסטים מנטליים נוירופסיכולוגיים , אפשר גם SPECT של המוח כדי לשלול נזק מצתבר ניווני . יחד עם זה ניתן לטפל בדיכאון ואם זה נכון שיש לך פסאודודמנציה זה אמור להשתפר עם טיפול נכון בדיכאון . כל טוב