שלום רב

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה

11/03/2007 | 16:50 | מאת: רן

אני סובל מ- hyperkalemic periodic paralysis משנת 1990 אני מטופל בכדורי uoramox ו- mexilen שאותה הודיעו לי שהפסיקו לייצר,והחל מהיום אנני יכול להשחג אותה,היא עזרה לי מאוד בהתכווציות השרירים,אך מכיוון שהתרופה איננה רווחית למפעל,הופסק תהליך יצורה. שאלתי,האם יש תרופה שעושה את אותה הפעולה,ויכולה לעזור לי? או שיש תחליף,או שיש דרך אחרת להשיג את התרופה הזו? תודה על התשובה,אני אובד עיצות ולחוץ מאוד,בלעדי התרופה הזו,אהיה מרותק למיטה.

16/03/2007 | 10:29 | מאת:

שלום רב מדובר במחלה מסוג תעלות הממברנליות (CHANNELOPATHY) ומקסילן מיצב את הממברה על ידי חסימת תעלות הסודיום . יש גם תרופות אחרות עם פוטנציאל כזה כמו SALBUTAMOL , פניטוין , דרלין . כדאי לגשת לנוירולוג המטפל כדי להתאים טיפול חלופי ולברר עם החברה מקורות להסיג את התרופה . כל טוב